Skip to content

Intervju med Ebbe

Ebbe Brandt jobbar som biträdande förvaltare i Ulricehamn, Falköping och Tidaholm. Han påbörjade sin resa hos oss via en LIA-praktik under sin utbildning.

Vilken utbildning gick du och varför?

– Jag gick en YH-utbildning på Folkuniversitetet som heter Förvaltare som innehåller fastighetsekonomi, teknik och juridik. Jag valde den för att jag har jobbat med fastigheter tidigare, på bostadsrättssidan där jag fick upp ögonen för branschen.

Hur hamnade du på Neobo?

– Under våren 2022 skulle ha en praktik på 4 månader och fick praktik i Göteborg. Eftersom jag bor i Jönköping blev det lite långt att åka så till sommaren blev jag erbjuden ett jobb här i Tidaholm. I Tidaholm äger och förvaltar Neobo ca 240 lägenheter, 150 i Ulricehamn och Falköping 200. I Falköping har vi även många lokaler centralt som jag jobbar mycket med.

Vad är utmaningarna med ditt jobb?

– Just nu är det marknadsläget. För bara några år sen fanns det inga lokaler att hyra, men idag står det tomt lite här och var. Det är en tråkig utveckling för stadskärnorna och vi jobbar hårt med att behålla livet i staden. Tyvärr är det en trend i hela landet och svårt att påverka mer än att försöka hitta rätt företag till rätt lokal. Eftersom det är en viktig punkt för oss försöker vi alltid vara flexibla och nytänkande och hitta lösningar som passar våra lokalhyresgäster.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag tycker om att jobba med människor. Både hyresgäster, kommersiella hyresgäster och mina kollegor. På Neobo är det mycket frihet under ansvar. Man får ta egna beslut och man äger sitt område. Vi är ett litet team som hjälps åt för att lösa det mesta. Som det ser ut idag behöver man vara mer förvaltande, kostnadseffektiv och kreativ. Det är en större utmaning nu än tidigare, vilket är kul!

Om någon söker praktik, varför välja Neobo?

– Det är ett spännande, nytt bolag och man får vara med från start! Även om vi är stora geografiskt är vi bara 80 anställda. Jag upplever det som väldigt familjärt. Det finns så stor potential i Neobo, på alla sätt. Det är lärorikt och man växer snabbt.