-Icke-regulatoriskt

Ylva Sarby Westman tillträder som vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB:s dotterbolag Amasten Fastighets AB (publ)

Styrelsen i Samhällsbyggnadsbyggnadsbolaget i Norden AB:s (”SBB”) dotterbolag, Amasten Fastighets AB har utsett Ylva Sarby Westman till vd och hon tillträder sin befattning idag. Ylva kommer närmast från rollen som vice vd och CFO på Castellum. Hon har lång erfarenhet och gedigen kunskap om fastighetsbranschen bland annat från rollerna som vice vd, CFO och transaktionschef på Kungsleden. Dessförinnan har hon arbetat många år med fastighetsutveckling, transaktioner och förvaltning på NCC. Ylva är styrelseledamot i Eastnine AB.

”Styrelsen i SBB har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter (”Bostadsportföljen”) som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Moderbolaget i Amasten-koncernen kommer att vara moderbolag i Bostadsportföljenkoncernen.  Vi är väldigt glada att vi nu rekryterat en bra ledare med gedigen kunskap från fastighets- och aktiemarknaden. Jag är övertygad om att Ylva är rätt person att leda bostadsbolaget,” säger Ilija Batljan, Styrelseordförande, Amasten Fastighets AB (publ).

”Jag ser fram emot att leda och utveckla bostadsbolaget och skapa värde för kunder och aktieägare. Bolaget ska vara en långsiktig och trygg fastighetsägare med fokus på hållbarhet som bidrar till samhällsutvecklingen genom att erbjuda smarta och kostnadseffektiva bostäder,” säger Ylva Sarby Westman, vd, Amasten Fastighets AB (publ).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ilija Batljan, VD och grundare, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, [email protected]
Ylva Sarby Westman, VD, Amasten Fastighets AB (publ), +46 70 690 658 97