Skip to content

Trivselregler

Vad rädd om lägenheten

Som hyresgäst är du skyldig att sköta lägenheten genom att städa och hålla den snygg. Några enkla tips är att hålla spis och ugn rena så att smuts och fett inte bränner fast. Frysen bör frostas av med jämna mellanrum – låt isen tina av sig själv och använd inte kniv eller hårda föremål för att få loss isen, frysen kan skadas. När du tvättar badkar, tvättställ och WC, var noga med att använda milda rengöringsmedel. Att använda milda rengöringsmedel är för övrigt viktigt när det gäller alla utrymmen i din lägenhet.

Visa hänsyn

Vi vill att alla våra hyresgäster ska trivas, därför är det viktigt att du visar hänsyn mot de i din närhet. Hög musik, hamrande och borrande vi olämpliga tider, återkommande störande fester, är exempel på oväsen som dina grannar inte ska acceptera. Det är klokt att meddela dina grannar i förväg om du ska ha fest. Visa extra hänsyn mellan kl 22.00 och 08.00

Trapphus och entréer

Ställ inga saker i trappan eller utanför dörren. Detta på grund av brandfaran. Hjälp till att förhindra inbrott genom att aldrig ställa upp entrédörrar och att alltid låsa ex källardörrar.

Mattor

Skaka inte mattor från fönster eller balkong.

Hundar och katter

Rasta inte hundar var som helst i bostadsområdet. Plocka upp efter hunden. Se till din katt. Katter får inte springa lösa eller sätta sig i barnens sandlådor.

Mata inte fåglar

Fåglar kan locka sig till sig råttor och möss.

Ohyra

Får du ohyra, som t ex mjölbaggar, i din lägenhet, måste du kontakta oss genast så att ohyran inte sprider sig.

Kontaktuppgifter finns i din trappuppgång.

Cyklar och bilar

Kör inte i bostadsområdets gångar med cykel eller bil. Barn kan leka där.

Tvättstugan

Följ reglerna noga i tvättstugan. Läs och följ anvisningarna för tvättmaskinerna. Lämna tvättstugan så att nästa hyresgäst kan komma till i tid. Städa efter dig.

Balkonger

Du får inte hänga blomlådor eller andra föremål utanför balkongräcket, på insidan går det bra.

Rökning på balkong

Du får röka på din balkong om du inte stör din granne.