-
sommarjobbare vänersborg4

Intervju med två av våra sommarjobbare

Varje år anställer vi sommarjobbare till våra områden (i första hand) från våra områden. Vi anställer, samarbetar med kommuner och andra fastighetsägare för att stödja ungdomar genom att erbjuda sysselsättning under sommarlovet. Vi vill skapa trygghet och trivsel i våra områden och ungdomar som bor hos oss får förtur i sökandet. Totalt i år är det cirka 60 sommarjobbare i våra områden. Säg hej om du träffar dem!

Vi har träffat två av dem, Jakob (21 år) och Osman (17 år) som sommarjobbar hos oss i Vänersborg. I kvarteret Loden äger vi 123 lägenheter och Jakob är uppvuxen här. Charlotte Wennberg, vår biträdande förvaltare, är deras handledare.

Jakob, vad är det bästa med området?

-Det är fina människor som bor här, träffar man någon granne stannar man minst 20 minuter och pratar med varandra, det är familjärt.

Vad har ni gjort på jobbet denna vecka?

-Vi har målat, oljat bänkar, tagit bort ogräs i sandlådor, gått igenom förråden och städat lite i garagen, och också rensat och kastat saker i container.

Är det första jobbet? Hur hörde ni talas om det?

Jakob: Nej, jag har sommarjobbat här tidigare! Jag bor och har vuxit upp i området, det är så skönt att jobba där man bor.

Osman: Ja, det är mitt första jobb! Jag fick tips genom min kusin som bor här.

Hur är det att jobba här? Vad är roligast? Tråkigast?

Jakob: Roligast är att det är flexibelt, olika saker att göra varje dag.  Några kommer förbi och säger hej och så. Det känns som att det vi gör är uppskattat, vi blir bemötta med ett leende.

Osman: Roligast hittills är nog att måla. Sen var det tråkigt när du (Jakob) var sjuk, att jobba ensam, annars kommer jag inte på något annat.

Vad är ert bästa tips för att ha kul på jobbet?

Försöka göra det bästa av situationen, prata medan man jobbar.

Vad ska du göra med din lön?

Jakob, jag ska resa! Till Marbella.

Osman: Jag har inte bestämt mig än, men funderar på att resa jag också.

Hur har ni blivit mottagna av Charlotte och Neobo?

Båda: Jättejättebra. Båda: Jag ska söka igen nästa år.

Vad säger du Charlotte, hur är det att handleda Jakob och Osman?

-Det är kul och känns viktigt. Man får vara med på en bra start i livet och för vidare en kunskap. Sen är det väldigt roligt att ha sommarjobbare som känns igen i området. ”Där är ju Jakob!”.

Vilket var ditt första sommarjobb?

– Jag jobbade med feriearbete på en Kyrkogårdsförvaltning i Trollhättan. Där fick jag klippa och trimma gräs, rensa i grusgångar, sköta om gravar, plantera och vattna blommor och måla staket. Det var jättehärligt, så jag valde att säsongsarbeta där i sex somrar.

 

STORT TACK JAKOB OCH OSMAN!